Bretelswinkel.nl by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Ma t/m vrij voor 16.00 besteld, de volgende dag in huis
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen

Zo voorkom je afzakkende banden van jouw bretels

Blog header Bretels

Bretels worden tegenwoordig graag en steeds meer gedragen. Ze worden gekozen voor hun functionaliteit, maar ook zeker voor het modieuze karakter.


Bretels die afzakken 

Soms krijgen wij de vraag waarom bretels van de schouders afzakken. Gelukkig is dit probleem gemakkelijk te verhelpen. Wij vertellen je hoe je dit kunt oplossen of voorkomen. 

Wanneer bretels van je schouders afglijden betekent dit eigenlijk dat je de bretels te groot draagt ten opzichte van je bovenlichaam. Bij een kleine beweging van de schouders of je armen kunnen de banden gemakkelijk naar beneden zakken, doordat de bretels te los zitten. Onze bretels zijn middels de ‘sliders’ aan de voorkant eenvoudig in maat verstelbaar. 

De bretels zitten goed als de banden van de bretels ook goed aangesloten zitten aan het bovenlichaam als je zit.

Maten bretels

Wil je het zakken van bretels tegen gaan? Let dan ook goed op de maat van de bretels. Twee belangrijke aspecten hierbij zijn: jouw lichaamslengte en -bouw. Heb jij een slank postuur en ben jij niet langer dan 1.95m? Dan zijn (standaard) bretels met een lengte van +/- 120 cm een goede maat. Heb jij een maatje meer of ben jij langer dan 1.95m? Dan gaat de voorkeur uit naar extra lange bretels. 

Maten bretels voor kinderen 

Ben jij opzoek naar bretels voor kinderen? De kinderbretels in onze webshop zijn geschikt voor kinderen met maat 98 tot 158. Ook deze zijn middels de sliders in maat verstelbaar. 

Bretels stellen voor de juiste maat Bretels stellen

Alle bretels die verkrijgbaar zijn in onze webshop zijn eenvoudig in maat verstelbaar. Wanneer de schuifjes, eerder in dit artikel ook wel ‘sliders’ genoemd, ten hoogte van de schouders zitten draagt dit niet erg comfortabel en adviseren wij een kleinere maat bretels. De delen waar je de bretels mee op maat maakt, horen eigenlijk niet hoger te komen dan het gebied tussen de borst en schouder, lager dan dit gebied kan wel gewoon. Stel de schuifjes zo af dat de banden van de bretels goed aansluiten op het bovenlichaam, ook als je zit. Op deze manier is de kans een stuk kleiner dat de banden van de schouders afzakken. 

Bretels met knopen

Draag jij graag bretels met knopen en heb je de adviezen van hierboven opgevolgd en zakken jouw banden nog steeds af? Dan kan het ook zijn dat de knopen niet op de juiste positie zijn geplaatst in de broeksband. Voor de juiste afstand tussen de knopen en een goede positie in de broekband verwijzen wij je graag naar dit artikel in onze bretelsgids. In dit artikel leggen wij uit waar je de knopen het beste kunt plaatsen en hoe je dit kunt doen, voor een optimaal draagcomfort.

Binnen 2 dagen had ik mijn gerse strik binnen. Top gegaan en alle beloftes zijn nagekomen. Kwaliteit van de strik is dik in orde.
Sam Boogaerdt
Uitstekende service, strik en bijpassend pochet besteld, snelle levering, uitstekende kwaliteit. Heb al vaker hier besteld nooit gedoe mee gehad.
GvdM
Uitstekende service, strik en bijpassend pochet besteld, snelle levering, uitstekende kwaliteit. Heb al vaker hier besteld nooit gedoe mee gehad.
GvdM
Twee paar bretels besteld. Een paar smallere donkerblauwe (dames) en een paar donkerblauw/wit geruit. Deze doen tenminste wat ze moeten doen en schieten niet los zoals goedkopere exemplaren. Mooi pakketje ook.
Marja
Goede telefonisch advies gehad
Betty van Arendonk

Mooie grote collectie met ruime keuzemogelijkheid, heb hiermee mijn eigen bretelcollectie met vele mogelijke kleuren dan ook royaal uitgebreid. In een woord ,TOP.

Piet Hummel

Betaal veilig online

×