Bretelswinkel.nl by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Ma t/m vrij voor 16.00 besteld, de volgende dag in huis
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen

Regenboog bretels bij Bretelswinkel.nl

alphabet blur color 1152661

“Hé een regenboog”! Een optisch en meteorologisch verschijnsel. Een gekleurde cirkelboog die waargenomen kan worden wanneer de zon tegen een nevel van waterdruppels schijnt. Een regenboog wordt in veel culturen gezien als een vriendelijk gebaar. Een connectie tussen hemel en aarde of het licht van de engelen.

 

Maar nog veel belangrijker is dat de regenboog in de afgelopen jaren het symbool is geworden in de strijd voor gelijkheid.

Het ontstaan van dit symbool begint bij kunstenaar Gilbert Baker. In 1978 ontwierp hij een regenboogvlag als symbool voor de Gay pride parade in San Fransisco. Het symbool van de homobeweging: -de roze driehoek maakte plaats voor de meerkleurige vlag. Baker haalde zijn inspiratie uit de jaren ’60. Waarbij er bij een demonstratie tegen wereldvrede een soortgelijke vlag werd gebruikt. Maar toen met 5 kleuren. Rood, zwart, bruin, geel en wit. In het ontwerp van Gilbert Baker hebben alle banen ieder zijn eigen symbolische betekenis. Vanaf het ontstaan van de eerste regenboogvlag tot nu, is er wel het een en ander veranderd. Van 8 kleuren is het regenboogsymbool nu naar 6 kleuren aangepast.

Iedere kleur heeft nog steeds zijn eigen betekenis, namelijk de volgende:

Rood: Leven

Oranje: Geneeskracht

Geel: Zonlicht

Groen: Natuur

Blauw: Sereenheid

Violet: Karakter

art artistic atmosphere 2027059

Gay Pride

De Gay Pride is ontstaan op 28 juni 1969 in Greenwich Village, New York. Homoseksuele mannen, lesbische vrouwen en travestieten kwamen in opstand en vochten terug na jarenlang treiteren. Exact 1 jaar later vond de eerste Gay Pride parade plaats. Vele landen volgden, zoals Canada, Frankrijk, Groot-Brittannië, België, Nederland, Australië en Nieuw-Zeeland.

Gay Pride Canal parade

Naast roze zaterdag is natuurlijk de Canal parade in Amsterdam de meest bekende Gay Pride-viering onder de Nederlanders. Een week lang wordt er in de stad feest gevierd met als afsluiter de Canal parade. Dan vaart men door de grachten van Amsterdam. Er wordt feest gevierd waarbij gelijkheid centraal staat. Homo’s, lesbiennes, biseksuelen en heteroseksuelen komen allemaal samen.BRT 127 1

 

Wij van Bretelswinkel.nl helpen jou graag om jouw outfit op deze feestelijke dag nog beter te laten passen bij het thema, met de regenboog bretels van het merk E.L. Cravatte. Kleurrijke bretels met elastische banden die eenvoudig in maat verstelbaar zijn. Laat je riem thuis en combineer deze vrolijke bretels bij een pak met wit overhemd voor een klassieke look of combineer ze met of bij jouw favoriete jeans. Het kan allemaal.

Bestel jouw regenboog bretels vandaag voor 16:00 uur en ontvang ze de volgende werkdag al in je brievenbus.

 

art celebration closed eyes 1937301

Binnen 2 dagen had ik mijn gerse strik binnen. Top gegaan en alle beloftes zijn nagekomen. Kwaliteit van de strik is dik in orde.
Sam Boogaerdt
Uitstekende service, strik en bijpassend pochet besteld, snelle levering, uitstekende kwaliteit. Heb al vaker hier besteld nooit gedoe mee gehad.
GvdM
Uitstekende service, strik en bijpassend pochet besteld, snelle levering, uitstekende kwaliteit. Heb al vaker hier besteld nooit gedoe mee gehad.
GvdM
Twee paar bretels besteld. Een paar smallere donkerblauwe (dames) en een paar donkerblauw/wit geruit. Deze doen tenminste wat ze moeten doen en schieten niet los zoals goedkopere exemplaren. Mooi pakketje ook.
Marja
Goede telefonisch advies gehad
Betty van Arendonk

Mooie grote collectie met ruime keuzemogelijkheid, heb hiermee mijn eigen bretelcollectie met vele mogelijke kleuren dan ook royaal uitgebreid. In een woord ,TOP.

Piet Hummel

Betaal veilig online

×