Bretelswinkel.nl by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Ma t/m vrij voor 16.00 besteld, de volgende dag in huis
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen

Regenboog bretels bij Bretelswinkel.nl

alphabet blur color 1152661

“Hé een regenboog”! Een optisch en meteorologisch verschijnsel. Een gekleurde cirkelboog die waargenomen kan worden wanneer de zon tegen een nevel van waterdruppels schijnt. Een regenboog wordt in veel culturen gezien als een vriendelijk gebaar. Een connectie tussen hemel en aarde of het licht van de engelen.

 

Maar nog veel belangrijker is dat de regenboog in de afgelopen jaren het symbool is geworden in de strijd voor gelijkheid.

Het ontstaan van dit symbool begint bij kunstenaar Gilbert Baker. In 1978 ontwierp hij een regenboogvlag als symbool voor de Gay pride parade in San Fransisco. Het symbool van de homobeweging: -de roze driehoek maakte plaats voor de meerkleurige vlag. Baker haalde zijn inspiratie uit de jaren ’60. Waarbij er bij een demonstratie tegen wereldvrede een soortgelijke vlag werd gebruikt. Maar toen met 5 kleuren. Rood, zwart, bruin, geel en wit. In het ontwerp van Gilbert Baker hebben alle banen ieder zijn eigen symbolische betekenis. Vanaf het ontstaan van de eerste regenboogvlag tot nu, is er wel het een en ander veranderd. Van 8 kleuren is het regenboogsymbool nu naar 6 kleuren aangepast.

Iedere kleur heeft nog steeds zijn eigen betekenis, namelijk de volgende:

Rood: Leven

Oranje: Geneeskracht

Geel: Zonlicht

Groen: Natuur

Blauw: Sereenheid

Violet: Karakter

art artistic atmosphere 2027059

Gay Pride

De Gay Pride is ontstaan op 28 juni 1969 in Greenwich Village, New York. Homoseksuele mannen, lesbische vrouwen en travestieten kwamen in opstand en vochten terug na jarenlang treiteren. Exact 1 jaar later vond de eerste Gay Pride parade plaats. Vele landen volgden, zoals Canada, Frankrijk, Groot-Brittannië, België, Nederland, Australië en Nieuw-Zeeland.

Gay Pride Canal parade

Naast roze zaterdag is natuurlijk de Canal parade in Amsterdam de meest bekende Gay Pride-viering onder de Nederlanders. Een week lang wordt er in de stad feest gevierd met als afsluiter de Canal parade. Dan vaart men door de grachten van Amsterdam. Er wordt feest gevierd waarbij gelijkheid centraal staat. Homo’s, lesbiennes, biseksuelen en heteroseksuelen komen allemaal samen.BRT 127 1

 

Wij van Bretelswinkel.nl helpen jou graag om jouw outfit op deze feestelijke dag nog beter te laten passen bij het thema, met de regenboog bretels van het merk E.L. Cravatte. Kleurrijke bretels met elastische banden die eenvoudig in maat verstelbaar zijn. Laat je riem thuis en combineer deze vrolijke bretels bij een pak met wit overhemd voor een klassieke look of combineer ze met of bij jouw favoriete jeans. Het kan allemaal.

Bestel jouw regenboog bretels vandaag voor 16:00 uur en ontvang ze de volgende werkdag al in je brievenbus.

 

art celebration closed eyes 1937301

2 x al besteld
En wat een super snelle levering
En kwaliteit is top !
Manus van zetten
Geen
Iense KUIJN
Echt een winkel.
Snelle en goede service.
Er was een klip van mijn bretels kapot en heb toen een mailtje gedaan, de andere dag had ik al 3 nieuwe gekregen.

Nog super bedankt
Corné
Snelle levering en goede kwaliteit stof.
Jeff Blommaert
Snelle levering en goede kwaliteit
Klaas oltenhof
Pakketje kwam later dan verwacht.
Probleem bij de post en werd keurig door jullie uitgelegd.
Harm Wijnbergen

Betaal veilig online

×