Bretelswinkel.nl by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Ma t/m vrij voor 16.00 besteld, de volgende dag in huis
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen

Geen grenzen voor bretels

bretels grenzen

Onze Europese buren

 In Frankrijk worden bretelles naar verhouding veel onder jongeren gedragen. Zij kiezen dan vooral de smalle variant en maken stoere combinaties met jeans en skinny shirts en overhemden. In hippe horeca gelegenheden in heel Europa zien we steeds meer jonge mannen en vrouwen met smalle bretels, vaak ook gecombineerd met een vlinderstrik.

In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland worden Hosenträger veelvuldig gedragen door de oudere generatie. Deze mannen zijn zo gewend aan hun broekophouder als onderdeel van hun dagelijks tenue, ze verslijten er in hun leven dan ook tientallen. Deze oudere heren kiezen vaak voor brede banden, die comfortabel en stevig zitten.

In Scandinavië zijn bretels vooral onder twintigers en dertigers populair. Zij combineren hun bukseseler met stoere vesten of jasjes die overigens steeds minder getailleerd zijn. Scandinaviërs houden vooral van rechte vormen in hun kleding, de slimfit Italiaanse mode zul je niet snel bij onze noorderburen vinden.

En hoe is het bij ons gesteld?

In Nederland zien we steeds meer een trend naar bretels in alle kleuren van de regenboog. Jort Kelder heeft daar wellicht zijn steentje aan bijgedragen. Van fuchsia tot rood/wit gestreept en van appelgroen tot pastelblauw met polka dots. De echte gentleman houdt het ook op bretels met lederen patten en kiest niet voor de handige clipsluitingen. Onder jongeren en ouderen daarentegen zijn clipsluitingen populair.

Hoe hebben wij dit onderzoek gedaan?

Zo’n 10 jaar geleden hebben wij onze eerste buitenlandse online shop geopend, inmiddels is onze winkel in 11 landen vertegenwoordigd. Van Scandinavië tot Frankrijk. Je kunt je voorstellen dat het belangrijk voor ons is om een goed beeld te krijgen van de bretels in het buitenland. Daarom bezoeken wij regelmatig modebeurzen en volgen wij de buitenlandse Europese mode op de voet.

Bekijk ook

Soorten bretelsluitingen 1

Soorten bretelsluitingen

Tegenwoordig zijn er bretels in allerlei verschillende stylen en varianten. Zo kunnen ook de sluitingen van bretels verschillen. Hoe je deze bevestigd en bij welke style je welk type bretel nou precies draagt hebben wij voor jou op een rijtje gezet. 

Ruime keuze, vlotte verzending/bezorging!
Niels
Zeer goede kwaliteit en een snelle levering. Ook fijn dat mijn das gewoon door de brievenbus kan en dat ik er dus niet op hoef te letten dat ik thuis moet zijn op het moment van bezorging.
Joris Beljaars
Prima bretels. Extra lang past goed.
Pieter
We zochten een stropdas in een \'nogal aparte kleur\' (goud/geel) omdat we een (subtiel) bruiloft thema hebben in de kleur van een bepaalde video game. Hierbij mocht het niet teveel opvallen dat dit thema erin verwerkt was, maar moest voor de kenners wel meteen duidelijk wezen welk kleur patroon we voor hadden gekozen (donker blauw met goud/geel dus).

Alle andere goud gele stropdassen online zagen eruit als \'goedkope katoen zooi\' om het maar heel botweg te zeggen, en in de lokale winkels keken ze ons aan alsof we gek waren toen we om goud geel vroegen haha. Maar toen kwamen we deze site tegen, de kwaliteit online zag er al super uit (mooi zijde look ook), en bij ontvangst bleek het ook volledig aan de verwachting en \'online presentatie belofte\' te voldoen.

TOP kwaliteit, snel geleverd en een zeer mooi product.
R. Reijenga
De bretels snel fijn strak en breed. De levering ging zoals vermeld op het juiste tijdstip.
Bennie Drees
Levering binnen een dag, mooi verzorgd, prima prijs. In één woord top!
Wim Driebergen

Betaal veilig online

×