Bretelswinkel.nl by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Ma t/m vrij voor 16.00 besteld, de volgende dag in huis
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen

Extra lange bretels, verkrijgbaar bij bretelswinkel.nl

extra lange bretels Blog

Extra lange bretels nodig? Je koopt ze bij bretelswinkel.nl

Extra lange bretels

Bretels: We kennen ze allemaal en veel mannen dragen bretels met enige regelmaat. De meeste bretels in onze webwinkel hebben een standaardlengte van 120/ 125 cm, zijn elastisch en eenvoudig in maat verstelbaar. In de praktijk blijkt echter dat een standaardlengte van 120/ 125 cm niet genoeg is voor iedere man. Vandaar dat wij ook extra lange bretels hebben. Deze XL-bretels van E.L. Cravatte zijn met 140 cm, een stuk langer dan de standaard bretels die wij aanbieden.

Wanneer draag je extra lange bretels

Je kunt je misschien afvragen, wanneer draag je eigenlijk extra lange bretels? Daar zijn verschillende antwoorden voor. Mannen met een langere lichaamslengte, in ieder geval langer dan 195 cm, merken vaak dat standaard bretels van 120 cm aan de korte kant zijn. Dit is natuurlijk, naast de lichaamslengte, ook helemaal afhankelijk van je lichaamsbouw. Maar in de regel kun je ervan uitgaan dat je bij een lichaamslengte van 195 cm of meer beter kunt kiezen voor extra lange bretels.

Zoals eerder al beschreven heft ook de lichaamsbouw invloed op het aantal cm dat je nodig hebt voor de bretels. Extra lange bretels zijn dan ook zeer geschikt voor mannen met een grotere omvang, of een maatje meer. De afstand van schouder tot tailleband van de broek is dan natuurlijk wat langer dan gebruikelijk.

Onze E.L. Cravatte XL-bretels zijn ook gemaakt van elastisch materiaal en blijven in maat verstelbaar. Hiermee zijn ze ook korter te dragen dan 140 cm.

Extra lange bretels, extra stevig? Extra lange bretels

Zijn extra lange bretels dan ook extra stevig? Ja, in zekere zin zijn ze dat wel. De banden van de E.L. Cravatte extra lange bretels zijn 3,5 cm breed en zijn voorzien van extra brede en stevige clips waardoor deze een iets grotere draagkracht aan kunnen. Ook het feit dat deze bretels een X-vorm hebben draagt bij aan het comfort en de draagkracht. De kracht wordt dan verdeelt over 4 sluitingen in plaats van, de veel meer voorkomende, 3 punts sluiting bij y-vormige bretels. Hiernaast geeft een X-vorm een comfortabel gevoel. 

Doordat de extra lange bretels veel meer zijn ontworpen met het oog op comfort voor de functionele dragen zijn deze bretels ook uitermate geschikt voor bijvoorbeeld zwaardere broeken, denk aan broeken voor skiën, motorrijden of bepaalde beroepen als hovenier, loodgieter, etc. Zoals eerder vermeld zijn de bretels in lengte verstelbaar, als je de bretels functioneel gaat dragen voor een zwaardere broek kun je deze bretels ook dragen als je korter bent dan 195 cm en slanker.

De functie van deze extra lange bretels heeft er voor gezorgd dat deze in eerste instantie slechts in enkele basiskleuren beschikbaar zijn. Vanzelfsprekend blijven wij goed kijken naar het assortiment en de trends.

Ben jij opzoek naar extra lange bretels voor jouw bedrijf of vereniging en zit jouw gewenste kleur er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Supersnelle afhandeling en bezorging van damesbretels. TOPPIE!!!
Roely van der Wart
Een mooie website die gemakkelijk werkt en snel vindt wat je zoekt .
Mooie kwaliteit stoffen voor de Sjaaltjes en hele nette afwerking
Prijs is ook heel goed in verhouding .
Een hele snelle levering die ook goed is te volgen via de verzender en de bezorger In alles zijn wij tevreden met dit nette bedrijf
Clara Klerk-Pater
Net als eerdere keren weer zeer tevreden over de kwaliteit van de stropdas en de snelle levering
A.G. Zandbergen
Briljante kwaliteit bretels. Met mijn vorige paar heb ik ruim vijf jaar gedaan en de bretels hadden nog niets aan elasticiteit ingeboet. Ter vergelijk: vroeger kocht ik altijd bretels voor minder dan €10 en na een paar maanden moest ik die weggooien omdat er geen rek meer inzat.
A. van der Veen

Snelle bezorging van de dassen, netjes ingepakt in een mooi doosje. En een uitgebreid aanbod aan kleuren. 

Riemer Kerkstra
Prachtige dasspeld. Snelle levering en vriendelijke en goede service. Ik zou het iedereen aanraden.
Roberto di Gregorio

Betaal veilig online

×