Bretelswinkel.nl by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Ma t/m vrij voor 16.00 besteld, de volgende dag in huis
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen

Extra lange bretels, verkrijgbaar bij bretelswinkel.nl

extra lange bretels Blog

Extra lange bretels nodig? Je koopt ze bij bretelswinkel.nl

Extra lange bretels

Bretels: We kennen ze allemaal en veel mannen dragen bretels met enige regelmaat. De meeste bretels in onze webwinkel hebben een standaardlengte van 120/ 125 cm, zijn elastisch en eenvoudig in maat verstelbaar. In de praktijk blijkt echter dat een standaardlengte van 120/ 125 cm niet genoeg is voor iedere man. Vandaar dat wij ook extra lange bretels hebben. Deze XL-bretels van E.L. Cravatte zijn met 140 cm, een stuk langer dan de standaard bretels die wij aanbieden.

Wanneer draag je extra lange bretels

Je kunt je misschien afvragen, wanneer draag je eigenlijk extra lange bretels? Daar zijn verschillende antwoorden voor. Mannen met een langere lichaamslengte, in ieder geval langer dan 195 cm, merken vaak dat standaard bretels van 120 cm aan de korte kant zijn. Dit is natuurlijk, naast de lichaamslengte, ook helemaal afhankelijk van je lichaamsbouw. Maar in de regel kun je ervan uitgaan dat je bij een lichaamslengte van 195 cm of meer beter kunt kiezen voor extra lange bretels.

Zoals eerder al beschreven heft ook de lichaamsbouw invloed op het aantal cm dat je nodig hebt voor de bretels. Extra lange bretels zijn dan ook zeer geschikt voor mannen met een grotere omvang, of een maatje meer. De afstand van schouder tot tailleband van de broek is dan natuurlijk wat langer dan gebruikelijk.

Onze E.L. Cravatte XL-bretels zijn ook gemaakt van elastisch materiaal en blijven in maat verstelbaar. Hiermee zijn ze ook korter te dragen dan 140 cm.

Extra lange bretels, extra stevig? Extra lange bretels

Zijn extra lange bretels dan ook extra stevig? Ja, in zekere zin zijn ze dat wel. De banden van de E.L. Cravatte extra lange bretels zijn 3,5 cm breed en zijn voorzien van extra brede en stevige clips waardoor deze een iets grotere draagkracht aan kunnen. Ook het feit dat deze bretels een X-vorm hebben draagt bij aan het comfort en de draagkracht. De kracht wordt dan verdeelt over 4 sluitingen in plaats van, de veel meer voorkomende, 3 punts sluiting bij y-vormige bretels. Hiernaast geeft een X-vorm een comfortabel gevoel. 

Doordat de extra lange bretels veel meer zijn ontworpen met het oog op comfort voor de functionele dragen zijn deze bretels ook uitermate geschikt voor bijvoorbeeld zwaardere broeken, denk aan broeken voor skiën, motorrijden of bepaalde beroepen als hovenier, loodgieter, etc. Zoals eerder vermeld zijn de bretels in lengte verstelbaar, als je de bretels functioneel gaat dragen voor een zwaardere broek kun je deze bretels ook dragen als je korter bent dan 195 cm en slanker.

De functie van deze extra lange bretels heeft er voor gezorgd dat deze in eerste instantie slechts in enkele basiskleuren beschikbaar zijn. Vanzelfsprekend blijven wij goed kijken naar het assortiment en de trends.

Ben jij opzoek naar extra lange bretels voor jouw bedrijf of vereniging en zit jouw gewenste kleur er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Mijn man wilde oa graag nieuwe zakdoeken voor zijn verjaardag, deze site online gevonden. Veel keuze en leuke kleuren.. er is ook een mogelijkheid om je cadeau in te laten pakken.( fijne bijkomstigheid).. Manlief helemaal blij met de zakdoeken
Gea

Hele mooie kwaliteit stropdassen, heb al een stuk of 10 inmiddels.


Tevreden klant

Ilias Bosman
Mooi op tijd keurig verpakt goede prijs mooi product geen klachten
Cok Van dalen
Korte lijntjes en super snelle levering.
Niet de laatste keer dat ik hier bestel
Hennie Sterk
Heel snelle levering en de manchetknopen zien er heel netjes uit. Ik had deze besteld samen met een ander paar omdat ik nog twijfelde maar nu ik ze thuis heb weet ik zeker dat dit ze worden!!!
Dennis van Delft
Snel bezorgd, volgende dag in huis. Goede kwaliteit en netjes verpakt! Niks op aan te merken, gewoon heel goed!
Francisca van der Want

Betaal veilig online

×