Bretelswinkel.nl by E.L Cravatte
 • Sinds 2004 dé Specialist
 • Ma t/m vrij voor 16.00 besteld, de volgende dag in huis
 • Binnen 30 dagen retourneren
 • Óók zakelijk bestellen

Basisregels voor het dragen van bretels

Basisregels voor het dragen van bretels

Heb je binnenkort een gelegenheid waarbij je bretels wilt gaan dragen? Dan informeren wij je graag over een aantal basisregels voor het dragen van bretels. Zo weet je zeker dat je geen modeflater slaat.

 

Do’s & Dont’s bretels

Bij het dragen van bretels zijn een aantal dingen belangrijk om te weten. Wat doe je wel en wat doe je niet? Oftewel, de do’s en dont’s als het gaat om het dragen van bretels. Onderstaande regels zijn gebaseerd op de algemene mode richtlijnen.

Dos Donts bretels

 

Do’s voor het dragen van bretels

Oftewel wat kan en mag wel als je er voor kiest om een bretels te dragen.

 • Pas je bretels aan op je outfit. Kies een paar bretels dat past bij de kleur van je overhemd en andere kledingaccessoires.
 • Draag bretels die geschikt zijn voor het type broek dat je draagt. Draag je een casual broek met riemlussen? Kies dan voor bretels met clips of haken. Draag je een pantalon zonder riemlussen? Zorg dan dat je kiest voor bretels met leren lussen die worden bevestigd aan knopen aan de binnenzijde van je tailleband.
 • Zorg voor een goede pasvorm. Draag bretels die geschikt zijn voor jouw postuur en lichaamslengte. Bretels moeten je broek mooi omhoog houden, zonder dat het de broek omhoog trekt.
 • Jouw persoonlijke style mag tot uiting komen bij het dragen van bretels. Durf dus te combineren met verschillende patronen en kleuren zonder dat je de basisregels overtreed.

Dont’s voor het dragen van bretels 

Hieronder vind je een aantal basisregels. Wat kun je beter niet doen bij het dragen van bretels:

 • Draag bretels nooit samen met een riem. Beide hebben namelijk dezelfde functie en dat is je broek omhoog houden. Een riem en bretels samen dragen is dus een echte modemisser.
 • Draag bretels nooit te los. Ze moeten namelijk wel een functie vervullen; je broek omhoog houden. Zelfs als je bretels draagt om de look van je outfit compleet te maken, moeten ze de broek omhoog houden. Zorg er dus voor dat ze goed om je lichaam aansluiten.
 • Combineer bretels niet met een te korte broek. Als de pijpen van je broek boven de enkel stoppen, kies dan voor een ander accessoire dan een paar bretels. Bretels zullen namelijk je broek nog iets verder omhoog trekken en dat geeft niet het beste resultaat.

Wat je nog meer moet weten over het dragen van bretels

Uiteindelijk is het natuurlijk belangrijk dat je je comfortabel voelt bij het dragen van bretels. Als je een paar bretels uitzoekt en rekening houdt met de basisregels, kun je met alle rust een paar bretels dragen. Kies vooral bretels die passen bij jouw persoonlijke style.

Het ruime assortiment biedt genoeg mogelijkheden voor een afgewogen keuze. De bezorging was ook goed, keurig verpakt en op tijd geleverd. Omdat dit niet de eerste positieve ervaring is, blijf ik bij E.L. Cravatte uitkomen en dit kan ik iedereen van harte aanbevelen.

Gerrit
precies zoals het hoort! goede bretels, op tijd geleverd en conform verwachting!
Hein Langendijk

Super mooie strik. Wij weten dat het een kinderstrik is maar wij gebruiken de strik voor ons hondje. Onze Woezel mag namelijk de ringen brengen naar zijn honden papa en mama. Zo ziet hij er op zijn best uit

Willeke
Prima product en zeer vlotte levering
Age
Mooie kwaliteit stropdassen en pochets. Goede service!! Kleur van de bestelde stropdas en pochet kwam niet overeen met de jurk. Kon het keurig ruilen en snelle levering.
Anne Burggraaf
Groot assortiment en snel geleverd, zeer goed.
Lucas

Betaal veilig online

×