Bretelswinkel.nl by E.L Cravatte
 • Sinds 2004 dé Specialist
 • Ma t/m vrij voor 16.00 besteld, de volgende dag in huis
 • Binnen 30 dagen retourneren
 • Óók zakelijk bestellen

Basisregels voor het dragen van bretels

Basisregels voor het dragen van bretels

Heb je binnenkort een gelegenheid waarbij je bretels wilt gaan dragen? Dan informeren wij je graag over een aantal basisregels voor het dragen van bretels. Zo weet je zeker dat je geen modeflater slaat.

 

Do’s & Dont’s bretels

Bij het dragen van bretels zijn een aantal dingen belangrijk om te weten. Wat doe je wel en wat doe je niet? Oftewel, de do’s en dont’s als het gaat om het dragen van bretels. Onderstaande regels zijn gebaseerd op de algemene mode richtlijnen.

Dos Donts bretels

 

Do’s voor het dragen van bretels

Oftewel wat kan en mag wel als je er voor kiest om een bretels te dragen.

 • Pas je bretels aan op je outfit. Kies een paar bretels dat past bij de kleur van je overhemd en andere kledingaccessoires.
 • Draag bretels die geschikt zijn voor het type broek dat je draagt. Draag je een casual broek met riemlussen? Kies dan voor bretels met clips of haken. Draag je een pantalon zonder riemlussen? Zorg dan dat je kiest voor bretels met leren lussen die worden bevestigd aan knopen aan de binnenzijde van je tailleband.
 • Zorg voor een goede pasvorm. Draag bretels die geschikt zijn voor jouw postuur en lichaamslengte. Bretels moeten je broek mooi omhoog houden, zonder dat het de broek omhoog trekt.
 • Jouw persoonlijke style mag tot uiting komen bij het dragen van bretels. Durf dus te combineren met verschillende patronen en kleuren zonder dat je de basisregels overtreed.

Dont’s voor het dragen van bretels 

Hieronder vind je een aantal basisregels. Wat kun je beter niet doen bij het dragen van bretels:

 • Draag bretels nooit samen met een riem. Beide hebben namelijk dezelfde functie en dat is je broek omhoog houden. Een riem en bretels samen dragen is dus een echte modemisser.
 • Draag bretels nooit te los. Ze moeten namelijk wel een functie vervullen; je broek omhoog houden. Zelfs als je bretels draagt om de look van je outfit compleet te maken, moeten ze de broek omhoog houden. Zorg er dus voor dat ze goed om je lichaam aansluiten.
 • Combineer bretels niet met een te korte broek. Als de pijpen van je broek boven de enkel stoppen, kies dan voor een ander accessoire dan een paar bretels. Bretels zullen namelijk je broek nog iets verder omhoog trekken en dat geeft niet het beste resultaat.

Wat je nog meer moet weten over het dragen van bretels

Uiteindelijk is het natuurlijk belangrijk dat je je comfortabel voelt bij het dragen van bretels. Als je een paar bretels uitzoekt en rekening houdt met de basisregels, kun je met alle rust een paar bretels dragen. Kies vooral bretels die passen bij jouw persoonlijke style.

Duidelijke website, snelle levering en een keurige das.
Fred Koene
De das was van goede kwaliteit en op tijd geleverd.
Fred Koene
prima bretels best tevreden
jkoos van der breggen
Goede service en kleur zo als het hoort op de foto’s
Simonis
Snelle levering en alles is keurig verpakt!
Ton Ravensbergen
Snelle levering goede kwaliteit je krijgt
Waar voor je geld
Wil Lambregts

Betaal veilig online

×